/sign-in

Lecții Magistrale

workshop
Biomaterialul non-metalic implicat în protezele dentare: de la studii la aplicații clinice
offline
bi_person

Responsabil:

  • Kamel Earar M.D, PhD, University Professor, Head of Prosthetic Implanthology Therapy and Oral Rehabilitation Discipline, General Director of the Medical-Pharmacological Research Center ,,Dunărea de Jos,, University, Vice Dean of International Affairs ERASMUS of ,,Dunărea de Jos,, University
date

Dată:

25-04-2024
time

Durata:

11:00-12:00
file

Categorii:

Stomatologie, Lecții Magistrale

Acest keynote este dedicat explorării și analizei biomaterialelor non-metalice utilizate în domeniul protezelor dentare. De la studii de cercetare până la aplicații clinice, participanții vor avea oportunitatea să descopere noile tehnologii și inovații în materialele dentare, precum ceramica, compozitele și polimerii. Keynote-ul va aborda aspecte precum caracteristicile materialelor, metodele de fabricație, compoziția și proprietățile acestora, precum și avantajele și limitările în contextul practicii stomatologice. Prin prezentări, demonstrații și discuții interactive, participanții vor obține o înțelegere mai profundă a rolului biomaterialelor non-metalice în realizarea protezelor dentare și în îmbunătățirea calității tratamentelor stomatologice.

Other Lecții Magistrale

24
Apr
24
Abordarea infecției cu citomegalovirus în medicina perinatală

Consecințele infecției congenitale cu CMV pot varia, de la simptome ușoare la complicații mai grave, incluzând tulburări neurosenzoriale precum surditatea, problemele de vedere, întârzierile în dezvoltare și alte dizabilități. Prin urmare, este important să se ia măsuri preventive pentru a preveni infecția cu CMV la femeile gravide, dar și pentru a preveni infectarea fătului atunci când o femeie gravidă este infectată. În cele din urmă, este important să se efectueze monitorizarea medicală corespunzătoare în cazul infectării fătului și al copilului născut cu infecție congenitală cu CMV.

card
24
Apr
24
Organele și țesuturile artificiale în transplantare - probleme actuale și perspective

Organele artificiale sunt dispozitive sau țesuturi bioinginerite pe care oamenii de știință le creează și le integrează în corpul uman pentru a înlocui, duplica sau augmenta organele funcționale, care apar natural. Acestea reprezintă o soluție pentru lipsa donatorilor de organe și pot fi, de asemenea, folosite ca instrumente de formare medicală.

card