Workshops
Responsabil:
- Moșneguțu Sergiu. Pelevaniuc Artemie
Dată:
25-04-2024Durata:
15:30-17:00Locația:
Institutul de medicină urgentă, et 3Categorii:
preclinical workshop, WorkshopsAcest workshop îți oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a utiliza corect un defibrilator extern automat (DEA) în caz de urgență. Prin prezentări teoretice și exerciții practice, vei învăța cum să identifici un caz de stop cardiac, să acționezi rapid și eficient și să salvezi vieți. Este ideal pentru personalul medical, profesioniștii din domeniul sănătății și oricine dorește să devină un prim-răspunzător eficient în situații de urgență medicală.
Other Workshops
Workshop-ul își propune să se concentreze pe o abordare integrată și holistică în îngrijirea pacienților oncologici. Participanții vor învăța să înțeleagă nu doar aspectele medicale ale bolii, ci și impactul psihologic, social și emoțional al cancerului asupra pacienților. Subiectele discutate în cadrul workshop-ului: Comunicarea Empatică: Cum să comunicați eficient și empatic cu pacienții oncologici și familiile acestora; Gestionarea Stresului și Burn-out-ului: Cum să facem față stresului legat de îngrijirea pacienților oncologici și cum să prevenim burn-out-ul în domeniul medical; Suport Psihologic: Importanța suportului psihologic pentru pacienții cu cancer și modalități de oferire a acestuia; Nutriție și Stil de Viață: Rolul nutriției și al stilului de viață sănătos în susținerea pacienților în timpul tratamentului și recuperării; Reabilitare și Calitatea Vieții: Cum să îmbunătățim calitatea vieții pacienților oncologici prin programe de reabilitare și sprijin adecvat.
Scopul workshop-ului „Gradul de contaminare microbiană a obiectelor înainte și după utilizarea diverșilor agenți cu proprietăți antiseptice” este de a evalua eficacitatea substanțelor antiseptice utilizate în practica medicală înainte și după tratamentul diferitelor obiecte și a mâinilor.