Consecințele infecției congenitale cu CMV pot varia, de la simptome ușoare la complicații mai grave, incluzând tulburări neurosenzoriale precum surditatea, problemele de vedere, întârzierile în dezvoltare și alte dizabilități. Prin urmare, este important să se ia măsuri preventive pentru a preveni infecția cu CMV la femeile gravide, dar și pentru a preveni infectarea fătului atunci când o femeie gravidă este infectată. În cele din urmă, este important să se efectueze monitorizarea medicală corespunzătoare în cazul infectării fătului și al copilului născut cu infecție congenitală cu CMV.
Organele artificiale sunt dispozitive sau țesuturi bioinginerite pe care oamenii de știință le creează și le integrează în corpul uman pentru a înlocui, duplica sau augmenta organele funcționale, care apar natural. Acestea reprezintă o soluție pentru lipsa donatorilor de organe și pot fi, de asemenea, folosite ca instrumente de formare medicală.
Stimularea adâncă a creierului (SAC) implică implantarea electrozilor în anumite zone ale creierului. Electrozii produc impulsuri electrice care afectează activitatea cerebrală pentru a trata anumite afecțiuni medicale. De asemenea, impulsurile electrice pot influența celulele și substanțele chimice din creier care cauzează afecțiuni medicale.
- VICTOR VOVC: Impactul ritmului circadian în medicina contemporană (10 min)
- LUPUȘOR ADRIAN: Examinarea pacienților cu tulburări de somn. Anomalii orofaciale ca mecanisme fiziopatologice ale respirației perturbate în somn. (20 min)
- GHETIU ALEXANDRU: Chirurgia orofacială și maxilofacială în tratamentul respirației perturbate în somn (20 min)
- BUȘMACHIU ANDREI: Dispozitive intraorale în tratamentul sindromului de apnee în somn (20 min)
- LUPUȘOR ADRIAN: Cum să optimizăm ritmul circadian pentru succesul academic (15 min)
- Discuții (30 min)
În populația generală, nodulii tiroidieni sunt descoperiți în 5% prin palpare și în 50% prin ultrasonografie (US). Evaluarea inițială a nodulilor ar trebui să includă măsurarea serică a hormonului tiroid-stimulant, biopsia cu ac fin (FNA) și US. Micronodulii tiroidieni sunt detectați cu o frecvență tot mai mare și sunt evaluati în prezent prin US-FNA. Măsurarea rutinieră a calcitoninei serice și a tiroglobulinei și rebiopsia FNA nu sunt recomandate. Nodulii tiroidieni citologic benigni ar trebui să fie urmăriți în loc să fie tratați. Opțiunile noi de tratament, inclusiv iodul 131, injecția percutană de etanol și ablația termică laser percutanată, au indicații specifice, avantaje și efecte adverse.
Managementul pacienților cu boli reumatice (RMD) în timpul sarcinii și în perioada postpartum poate reprezenta o provocare atât pentru reumatologi, cât și pentru obstetricieni. În timp ce activitatea bolii în timpul sarcinii variază în funcție de prezența afecțiunilor subiacente, menținerea remisiunii de la concepție până la naștere crește șansele unei sarcini neîncurcate. O perioadă de remisiune de cel puțin 6 luni înainte de concepție crește șansele unei concepții reușite, reducând în același timp riscul de recăderi în timpul sarcinii.
Inteligența artificială (AI) a apărut ca o forță transformatoare în domeniul medicinei, revoluționând diverse aspecte ale furnizării de îngrijire medicală, de la diagnostic până la tratament și dincolo de acestea. Prin integrarea algoritmilor avansați, învățării automate și analizei big data, AI împuternicește profesioniștii medicali cu perspective și capacități fără precedent.
Infecția cu HPV este una dintre cele mai frecvente infecții care pot fi dobândite prin contact sexual și a fost asociată cu cancerul de col uterin (zur Hausen). Co-testarea pentru cancerul de col uterin ca instrument de screening va fi analizată. Cercetările ulterioare au relevat implicarea sa în alte tipuri de cancer genital, dar și în cancerul din regiunea capului și gâtului. Prezentarea mea își propune să prezinte aceste corelații, dar și acțiunile preventive necesare. Vaccinarea anti-HPV și succesul său vor fi prezentate, precum și argumentele pentru vaccinarea neutră din punct de vedere al genului.
Telemedicina poate fi definită ca folosirea tehnologiilor de telecomunicații pentru a susține furnizarea tuturor tipurilor de servicii medicale, diagnostice și de tratament, de obicei de către medici. Telemedicina se concentrează în principal pe furnizarea de îngrijire medicală la distanță, în timp ce sănătatea digitală pune accentul pe implicarea pacienților în propriile lor îngrijiri. Acest lucru poate include instrumente precum portalurile care permit pacienților să acceseze informațiile despre sănătatea lor, să-și urmărească progresul și să comunice cu echipa lor de îngrijire.
Prezentarea cuprinde: Anatomia chirurgicală a orificiului miopectineal, SFATURI ȘI TRUCURI în tehnica TAPP pentru hernia inghinală, precum și curba de învățare în utilizarea tehnicii TAPP.